Барокамера – наситен с кислород организъм

Кислородът е необходим за правилното функциониране на човешкия организъм. Настъпилите здравословни проблеми могат да влошат подаването на кислород до всички тъкани и органи. Решение на проблема може да се постигне чрез допълнително лечение в барокамера –насищане тъканите на организма с кислород до необходимото ниво.

Физиологическият механизъм на стареене на организма се дължи на намалената енергията, изработена от митохондриите, образуването на които е зависимо от наличния кислород. С възрастта количеството на митохондриите намалява и за да се забави процеса на стареене, е необходимо останалите „фабрики за енергия” да се снабдяват с големи количества кислород.

Една от функциите, които се постигат със сеансите в барокамерата, това е забавяне на стареенето.

Кислородната терапия позволява да се постигне за кожата същия ефект както при процедури в козметичните салони – например, инжектиране на хиалуронова киселина. Кожата става красива не само визуално, но и структурно – количеството на колагена достига своите норми. Особено ефективна е кислородната камера след пластична операция.

Каквито и методи да използвате за намаляване на теглото (диети, физическо натоварване, медикаменти, хирургична намеса), за да изчезне излишната подкожна мазнина е нужно нейното окисляване. Ако няма окисление на липидите, то мастната тъкан остава същата.

Системните физически упражнения, основани на дълбокото дишане, не могат да се сравняват с ефекта на барокамерата.

Лекарите прилагат кислородната терапия за лечение на болести при децата и при възрастни. При бременните жени кислородната камера се използва като основен или допълнителен метод за лечение и профилактика на опасни състояния в периода на износване на бебето.

След преминаване курса на лечение в барокамерата се забелязва подобрение в лечението на заболяването. Подобрява се и общото здраве на човека.

Процедурите с кислород често се използват и от хора, които нямат здравословни проблеми. Целта в този случай е подобряване общото състояние на организма, засилване на имунитета, повишаване работоспособността, както и самочувствието.

Лечението в барокамерата е безопасно. При някои пациенти с хронични заболявания на ушите може да има проблем с изравняване на вътрешното и външно налягане, но добрият специалист може да реши това затруднение.

Много родители смятат, че тяхното дете никога няма да влезе в тази тръба, но децата с нетърпение чакат сеансите – любопитството им е голямо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *