Килимите – личен избор

Килимите в интериора създават неповторим ефект. Отлично контрастиращи елементи в интериора могат да бъдат не само едноцветните или в преливащи се цветове мокети, но и пъстрите, с красиви рисунки.

Контрастен килим в интериора – това е не само отличаващ се елемент по цвета, а и по текстура. Например, мокет с обемни изображения предава на интериора много необичаен вид.

Такъв, оформен с красиви растителни мотиви, отлично се вписва в гостната или хола с неутрален стил.
Идеално подхожда и за детска стая, и за спалня. Зеленият цвят успокоява и красотата на изображението създава акцент, привличащ вниманието.

Ярките контрастни килими не само внасят корекция в интериора, но могат и да разграничат пространството в стаите. Например, ярко червения мокет в детската стая отделя зоната за почивка от мястото за занятия.

Отражението му в огледалото дава 3D ефект в стаята. За децата е много важно да възприемат разнообразието на заобикалящата ги среда, като се започне с цветовата палитра на стаята им.

Много хора се страхуват да ползват светли или бели килими, защото бързо се замърсяват. Обаче праха на тъмните също толкова се натрупва, както при светлите, така че еднакво трябва да се почистват. Естествено, не си струва да се ползва светъл или бял цвят в детската или столовата.

Съвременните почистващи препарати и битова техника улесняват почистването и запазването на техния приличен вид.

Много ефектно изглежда бял мокет на тъмен фон, както и другите нюанси подчертават усещането за чистота и светлина на този аксесоар.

Пухкавите килими създават уютна топла атмосфера в различните интериори и стилове. В хай-тек стила те смекчават острите елементи, а в яркия интериор са неутрален елемент.

При избор на килими за жилището трябва да се имат предвид стила и цвета на интериора, личните предпочитания, предназначението им.

Цветовете на постелката за пода създава илюзия за размера на помещението. Светлите цветове, като правило, визуално увеличават помещението, а тъмните – го умаляват.

След като поставите постелката на пода, тя ви изглежда по-ярка в сравнение с мострата, която сте видели в магазина. Имайте това предвид, когато ще избирате цвета.

Не позволявайте на продавача да избира вместо вас. Консултантските му услуги може да ви помогнат, но решението за покупката трябва да е ваше.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *