Сребърни медальони – актуални и днес

Сребърни медальони – това са уникални бижута, запазили и днес актуалността си. Тези украшения са получили названията си в чест на кръглия древноримски диск, получаван от военачалниците след победа. Той се изработвал от злато и външно наподобявал монета, прикрепяли го към верижка и се носил на шията.

По-късно медальоните се изработват в две части, които са свързани. В тях можело да се запазят снимки, реликви или други скъпи за човека предмети.

През вековете медальоните се изработвали от различни метали и имали кръгла, овална и правоъгълна форма. Особена популярност при направата им получило среброто.

Среброто е уникален метал, неговите свойства и до сега представляват интерес за учените. На всички е известен факта, че даже краткия му престой в контакт с водата и храната се стига до подобряване на свойствата им и микробите изчезват.

Египтяните почитали среброто като най-добър метал и поради неговите тайнствени и чудодейни качества жреците са го ценели повече от златото.

Сребърните медальони, на които са изобразени зодиакалните знаци и различни прелести от древната славянска култура, са много разпространени.

На повърхността на медальона има изображения на божества, тайни символи и знаци, които защитават притежателя му от зли сили и лоши погледи.

Хората, които вярват в славянската символика, избират сребърни медальони, които ще им осигурят успех във всяка ситуация в живота.

Сребърните медальони се считат за идеални амулети, тъй като те не само неутрализират негативната енергия около човека, но помагат и за неговото духовно израстване.

Смята се, че действието на сребърните амулети се усилва през нощните часове, особено на светлината на Луната, тясно свързана с този метал.

Интересна традиция е свързана със среброто. При сключване на брак мъжкия венчален пръстен е сребърен, а женския – златен. Този ритуал е свързан с това, че златото се счита за мъжки метал, който символизира силата и властта, а среброто – женски, означаващ женското начало. И размяната на пръстените ще допълни енергията на съпрузите, започващи съвместен живот.

Сребърните медальони, както и всички други украшения от сребро, защитават своите собственици, запазват чисто пространството около тях.

Каквито и митове да съществуват, свързани със среброто, важното е, че това е ценен метал, използван широко за направа на прекрасни бижута.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *