Как да се избере машина за отпушване на канали

Канализационната система изиска техническо обслужване. Една често налагаща се дейност е отпушване на каналите. По време на използване на системата твърдите частици остават в местата на съединяване, извивки, и създават проблем за преминаване на отпадъчните води.

За отпушване на каналите влизат всевъзможни средства, като се започне с химическите средства и се стигне до ползването на специални механични средства.

За облекчаване на този вид работа има машина за почистван на канализационните тръби, която ефективно отстранява и най-силните замърсявания.

Когато обикновените механични средства и химически препарати не могат да се справят със запушването, на помощ идва машината за почистване на тръбите. Цялата нейна работа се основава на подаваната под високо налягане вода в тръбопровода.

Устройството на тази техника, както и нейното ползване са елементарни. По принцип много модели работят на променлив ток.

На машината има специален стоманен тел за почистване или битова помпа с дълъг маркуч. В комплекта влизат и различни по големина дюзи за маркуча.

В зависимост от ситуацията, на края на маркуча се поставя съответната дюза и той се вкарва в тръбопровода. Водата под голямо налягане се подава и разбива образувалото се запушване на малки частици, които се отнасят с водата в септичната яма.

От съществуващите модели машини за отпушване на канали има не само стационарни за големите канализационни системи, но и такива напълно достъпни по размер и цени за обикновения потребител. Тя може да бъде закупена от магазина както, например, прахосмукачката.

Има различни видове машини за почистване на тръбите – ръчни, бензинови и барабанни. Различните видове имат разни модификации.

Бензиновите машини са удобни и мощни за отпушване на каналите, независимо от сложността и вида на запушването. Принципът на работа се състои в разбиване на запушването от мощността на подаваната струя вода.

Машина с високо налягане – това оборудване за отпушване на канали може да се прилага при всеки тръбопровод.

Водата се подава под високо налягане в тръбопровода чрез дюзите. В началото се използва обикновена дюза, а после се заменя с по-сложни. Тази последователна смяна позволява да се получат добри резултати от почистването.

Барабанните машини са подходящи за канализационни системи, изградени от тръби с голям диаметър.

Стационарните машини са за ползване в големите канализационни мрежи.

За да не се налага често използване на устройства за почистване на тръбите е необходимо навреме да се прави профилактика и техническо обслужване на канализацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *