За остъкляването на терасите

Балконите и терасите при строителството на сградите са замислени като допълнително място за съхраняване на някои вещи, цветя, за разходка на домашните животни и за да могат хората да излязат на въздух.

В сегашно време почти всички преминават към остъкляване на терасите. В резултат на това се увеличава полезната жилищна площ, подобрява се отоплението на апартамента, а също така се запазва терасата от прах, угарки от цигари и други предмети.

Остъкляването на терасите ги предпазва от влиянието на външните условия: вятър, дъжд, сняг, както и от слънчевото греене.

Някога на мода е било използването на дървени рамки, но използването на евтина дървесина за направата им е причина те да са с малка трайност.

Съвременното остъкляване с използване на дървени рамки е на висота – прилагат се нови технологии при обработката на дървения материал и те са достатъчно устойчиви на влиянието на външните фактори.

Широко разпространение получи остъкляването на терасите с алуминиеви профили. Те са екологично чисти и не се окисляват. Остъкляването с алуминиеви профили е красиво и осигурява повече светлина.

Качеството на остъкляването зависи от качеството на профила и правилния монтаж.

PVC дограма е отличен избор за остъкляване на тераси. PVC профилите имат висока топлоизолационна конструкция и широкото използване на стъклопакетите ги прави все по-предпочитани.

Може да се използва трикамерен профил с еднокамерен стъклопакет, като терасата става комфортно място за отдих, а съседната до нея стая ще бъде значително по-топла.

Увеличаване броя на отварящите се елементи повишава цената и намалява естественото осветление на терасата.

PVC остъкляването е не само практично и полезно, но предава красив общ вид на фасадата на жилището.

Чрез интернет може да си изберете най-подходящия вид остъкляване на терасите. Ако решите да ползвате определена фирма, можете да се свържете със специалист за консултация.

Трябва да имате предвид, че цената на остъкляването ще включва и всички допълнителни разходи, необходими за монтирането на профилите.

Понякога се налага терасите да бъдат подравнявани или някакви други строителни дейности, за да се постигне качествен монтаж.

Гаранцията за различните видове профили е различна и зависи от фирмата, която ги е произвела.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *