Как да купите конвекторни печки

През всяка следваща година аномалиите в температурите се увеличават. След високите температури през лятото следват необичайно ниските температури през зимата.

За това въпроса за запазването и поддържането на топлото в жилището и на работа е много актуален. И есента е подходящото време да се замислите за решаване на проблема с топлото.

Конвекторните печки са вид отоплителен уред, който работи по физическите закони на движение на топлия въздух – затопленият въздух се издига нагоре и отстъпва място на по-тежкия студен въздух.

За разлика от другите нагревателни уреди, които работят на принципа на излъчване и нагряване до високи температури, циркулацията на въздуха в конвекторите позволява равномерно разпределение на топлото, запазват при това оптималната влажност на въздуха и са подходящи и за детски стаи.

Конвекторните печки са преносими, което позволява ползването им в различни помещения. Освен това те са естетични, безшумни, компактни. Създават комфортни условия за живот.

Преди да вземете решение какъв отоплителен уред да закупите, трябва да знаете какво помещение ще затопляте с него.

В зависимост от неговата площ, топлоизолация, разположение, да изберете мощността на уреда.

Не се страхувайте да избирате уреди с голяма мощност – зимата ще откриете цялата тяхна прелест, а излишна топлина няма да има, те са защитени от прегряване.

Можете да ползвате конвекторните печки като основен източник на топлина, когато няма централно отопление. В този случай разходите за отопление не са високи.

Обърнете внимание и на вида на термостата. Той е предназначен да поддържа постоянна температура и може да бъде електронен и механичен.

Електронните термостати са много точни и осигуряват до 3 – 4 % икономия на електроенергия в сравнение с механичните, за това те са по-скъпи.

Външният вид също не е маловажен. Стандартните модели се отличават с обикновен дизайн, универсален бял цвят и средни размери. Могат да се разположат на стената или на пода.

Могат да се изработят много скъпи конвекторни печки от стъклокерамика с черна или огледална повърхност.

Повечето модели от тези уреди имат собствена система за управление. Някои модели са снабдени с механична ръчка за регулиране на температурата, а други имат електронно управление или сензорен панел.

Някои видове конвекторните печки могат и дистанционно да се управляват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *