Как да си изберем скринове

Скриновете са предпочитани мебели заради възможността да могат да се съхранят много неща в тях, те са с много чекмеджета и това позволява правилно разполагане на съхраняваните вещи и после лесното им откриване. При тях има добро съчетаване на компактност и практичност. Височината им е различна и това позволява и децата да ги ползват. Обикновено в ниско разположените чекмеджета се поставят вещите на децата, за да могат сами да си ги откриват.

На пазара се предлага голямо разнообразие от скринове, което определя и възможността да се купи точно търсения модел. Разработени са различни варианти по отношение на размера – височина, дължина. От височината на изделието зависи и броя на чекмеджетата, а в зависимост от тях всеки може да прецени подходящия за неговия случай вариант. Тези с малки размери са много подходящи за малки стаи.
Скриновете с витрина, напомнящи бюфет, са много ефектни за гостната. В тях може да се поставят сервизи и други красиви предмети, както и такива, изработени от сребро, както ида се използват като бар. Когато към тези изделия се добави огледало, то визуално разширява пространството, а по външен вид наподобява тоалетка. Този модел е подходящ за спалнята. Някои варианти с подходяща височина могат да се ползват и като поставка за телевизор.

Скриновете се изработват от различни материали – дърво, ПВЦ, ратан. Май-предпочитани са тези от дърво. Като предложение най-често се откриват изделията от боров материал. От ПВЦ са подходящи за кухни, защото не се поддават на влиянието на влагата и промяната на температурата. Те са много лесни за обслужване – почистват се леко. Красотата на изделията от дърво не може да се замести от никакъв друг материал. Те се полират с различни видове лак, които запазват естествените форми на дървото и същевременно ги правят устойчиви на заобикалящите ги условия. Напоследък се предлагат такива шкафове от ратан, които са красиви и подходящи за интериор, оформен в екзотичен стил.

Броят на чекмеджетата и пода зависят от модела на скриновете. Класическите предложения са четири дълги чекмеджета, разположени едно над друго. Понякога чекмеджетата се разделят и така се увеличава броят им. За всеки според потребностите – така мислят производители и търговци за нас потребителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *