Дървени прозорци – естествени и стилни

Съвременните дървени прозорци се различават съществено от предишните видове. Те се характеризират с по-естетичен и представителен вид, който може радикално да промени облика на дома.

Прозорците са неразделна част от всеки дом. Към техния избор трябва да се подхожда възможно най-отговорно, да се премисля, тъй като те ще се ползват много години. За щастие изборът на различни прозорци днес е много широк. За това можете да изберете най-добрия вариант за всеки портфейл и стил на обзавеждане.

Екологично чистите дървени прозорци изглеждат стилно и естествено. Те се вписват в много интериорни стилове. Противно на общоприетото мнение, те не изглеждат евтини или старомодни. С помощта на тях можете да трансформирате дома и да го направите да изглежда много по-богато, което е възможно благодарение на текстурата на масива.

Основната характеристика на дървените прозорци е фактът, че те могат да „дишат“. Това качеството на дървената конструкция допринася за запазването на комфортен микроклимат в дома. Тези части имат способността да абсорбират влагата в структурата си, отделяйки излишъка. Понастоящем конструкции от други материали не могат да се похвалят с такава функция.

Добросъвестните производители в производствения процес ги покриват със специални съединения, които ги предпазват от влиянието на високата влажност и от гниене. Освен това, импрегнирането може да предотврати появата на пукнатини върху естествения материал. Обработките могат да се прилагат по няколко начина. Този вид обработка се осъществява под действието на налягане, потапяне в затворена камера.

Също така, защитния филм се нанася чрез повърхностна или вакуумна обработка. Вторият метод се счита за по-надежден и ефективен, тъй като гарантира дълбоко проникване на импрегнирането в материала. В края на производството дървените рамки винаги се третират с противопожарни средства, които ги правят по-безопасни.

Най-често при производството на дървени прозорци се използват крепежни елементи, механизми, аксесоари и различни декори. Различният дизайн и различните стилове, в които се предлагат ги прави подходящи за различния интериор. Що се отнася до самите стъкла, те не се различават от тези, които са в пластмасови рамки. Тези с двоен стъклопакет са направени с една или повече камери.

Ако по-ранните дървени прозорци са имали прости и несложни конструкции, днес на пазара можете да срещнете примери за различни модификации, които ви позволяват да направите най-добрия избор.