Надежда Белелиева – уеб дизайнер с хоби билки и хомеопатия

Съвременният начин на живот може да е разгледа като една културна мозайка, в която човек съчетава в себе си професия и няколко хобита, за да отговори на все повечето изисквания към личността. Затова аз, Надежда Белелиева, съчетавам в себе си не само професионалната дейност на уеб дизайнер, но и специалното отношение към билките и хомеопатията.

Ако професията ми изисква солидна професионална подготовка в модерните технологии и работата със софтуер, работа в офис и срещи в много официална офис среда, то хобито ми предразполага към любов над природата, разходки сред нея, изучаване на билки, навлизане в литературата на народната медицина или в успехите на хомеопатията. Чисто професионално, аз се занимавам с класически уеб дизайн, тоест, работя с фирми, които имат нужда от уеб дизайн, изработка на уеб сайт, оптимизации на сайтове, онлайн репутация и други Интернет услуги, свързани с имиджа и маркетинга на различни видове компании. Затова на бюрото ми в офиса има табелка с името ми Надежда Белелиева, а на стената сертификат от най-престижния в България курс за уеб-дизайнери. Така, стремглаво се развива в професията си и печеля доверието на клиентите, както и тяхното благоразположение.

Що се отнася до билките и фитотерапията. Там нещата стоят по-различни. Обикновено в България се започва с билколечение като наследство, защото ние като народ имаме силна традиция и древна практика на лечение по нашите земи с билки и отвари изработени от тях, а когато ни хване дори лека настинка, инстинктивно посягаме към ароматния билков чай – приготвен от чистите горски билки на България. При мен обаче нещата се развиха обратно.

Започнах да се интересувам от хомеопатия, когато при един тежък случай с постоянна температура и нервност на детето на моя приятелка, след нейните несполучливи опити с конвенционалната медицина, само с няколко вземания на хомеопатичен продукт, детето се оправи и специално това състояние никога не се прояви под тази форма. Така започнах да изучавам фитотерапията като хоби, оттам се запознах и със силата на билките, и днес съм подготвена да препоръчам и дам съвет, и да насоча хората, към най-добрия възможен и подходящ начин за лечение – естествено при специалист фитотерапевт или хомеопат с надеждна практика. Знанието ми помага лесно да ги разпознавам.

Хората често ме питат и споменават името ми Надежда Белелиева, с учудването как мога едновременно да умея да работя в една съвременна технологична роля и да се интересувам от билки, фитотерапия и хомеопатия. Ако приемем, че животът на човек е съдба и предопределеност, то тогава нищо не може да го спре да се занимава както с професията си, както и да има хоби, което е полезно за все повече хора, които търсят начин да са по-здрави, жизнени и енергични, и да преминават през болестите с по-безопасни и щадящи организма им начини. Както работата ми, така и хобитата ми са свързани с отговорност и грижа: работата с професионализма на задачите и изпълняването на изискванията на клиентите, а билките и хомеопатията с любовта към хората и тяхното здраве. Повярвайте ми, възможно е!

6 коментара към “Надежда Белелиева – уеб дизайнер с хоби билки и хомеопатия”

  1. За съжаление днес хората у нас не вярват много на лечението с билки. Съгласна съм, че не всичко може да се излекува с билколечение, но все пак лека настинка и други подобни състояния могат лесно да бъдат излекувани с помощта на добре познатите ни стари народни билки. Радвам се, че и Надежда Белелиева също е на това мнение.

  2. Интересно хоби има Надежда Белелиева и най-вече полезно. Билките са истински дар от природата, който трябва да се научим да ценим.

  3. Браво на Надежда Белелиева. Доста различна професия и хоби, но пък винаги е интересно да се опитват нови и нови неща. Моето хоби пък е рисуването, макар че не ми се получава много, но пък ме успокоява.

  4. Надежда Белелиева е човек с много и различни интереси. Възхищавам се искрено на тези жени, които се стараят не само да постигат целите в живота си, но и а отделят време на своето любимо хоби.

  5. Интересно съчетание между професия и хоби имате, Надежда Белелиева. Важното е,че на вас ви харесва и че обожавате, както работата си, така и вашето хоби.

  6. Последно време ми се отвори „апетита“ към графичния дизайн и по-скоро към векторната графика. Бих се радвала да чуя вашия съвет г-жо Надежда Белелиева от къде да започна и кои уроци/курсове мога да си закупя, за да се науча. Благодаря ви предварително и поздравления за хубавия блог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *