Внимавайте с фирмата за ремонт на покрива

При последното свикано общо събрание на кооперацията преди няколко месеца се реши, че е необходимо и напълно належащо действие да се направи ремонт на покрива на сградата. Оказа се, че от известно време при обитателите на последния етаж стените се напукали от влага, появил се мухъл и най-неприятното било, че и самите стени започнали да текат. На обитателите им се наложило временно при проливни дъждове да слагат кофи и легени, за да предотвратят каквито и да е било щети по интериора на апартамента си.

Нашият домоуправител започна да събира оферти от различни фирми, като накрая всички се спряхме на тази, която бе дала най-добрата оферта за ремонт на покрива. Оказа се обаче, че майсторите са цигани или роми, както щете ги наричайте. Това малко ни стресна, тъй като всички знаем, че не са от най-добрите и работливи майстори, които има на пазара. Но за съжаление не можехме нищо друго да сторим, тъй като вече бяхме сключили договора за ремонт на покрива.

Все пак се оказа, че момчетата работят съвестно и най-интересното беше, че работеха чисто и бяха, или поне изглеждаха, възпитани – поздравяваха, бяха любезни, колкото могат. Накрая се оказа, че работата, която са извършили не е особено добра. Улуците имаха проблем с наклона, а и самите керемиди не бяха поставени особено добре, и още след няколко дни, при първият силен вятър имаше няколко паднали керемиди.

Убедихме се напълно, че са ни изиграли и изобщо не са разбирали много от работата си, че камо ли да извършат ремонт на покрива. Друг път всички трябва да знаем, че евтините оферти не са добри. По-добре изглежда да дадем повече пари за ремонт на покрива и да стане качествено, а не, както сега, по-малко пари и да трябва отново да се прави покриване. Всички останахме много разочаровани и неудовлетворени, а някои от нас даже развалиха добросъседските си отношения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *